بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Kini kereta telah menjadi salah satu keperluan dalam hidup. Boleh dikatakan hampir setiap keluarga sekurang-kurangnya memiliki sebuah kereta. Maka tidak hairanlah apabila melihat jumlah jualan kereta baru di Malaysia ini sentiasa melebihi setengah juta unit pada setiap tahun.

Membeli sebuah kereta baru mungkin menjadi satu keperluan dan mungkin juga menjadi satu perkara sampingan. Ianya bergantung kepada tujuan dan sumber kewangan. Oleh sebab itu terdapatnya pelbagai bentuk dan model ditawarkan oleh pelbagai pengeluar kenderaan.

Berikutan itu, untuk memudahkan pembeli membuat pilihan, jenis kenderaan telah diasingkan mengikut kategori dan segmen. Di dalam kategori dan segmen yang sama pula, setiap satunya dibezakan serta dinilai melalui kuasa enjin, teknologi, tahap keselamatan, kapasiti, saiz (keluasan), pengunaan minyak, kemudahan dan aksesori.

Harga Terkini Kereta Baru Di Malaysia

Setiap jenama juga cuba bersaing untuk memberikan pilihan yang terbaik mengikut keperluan, status dan taraf kedudukan kewangan pembeli selain rekabentuk yang memikat. Namun akhirnya, harga tetap menjadi rujukan yang paling utama bagi menilai apa yang ditawarkan serta kualiti bagi setiap kategori dan segmen kenderaan tersebut.

Bagi mereka yang sedang berangan-angan untuk membeli kereta baru, selain dari jenama, kategori dan tujuan, sudah tentulah harga turut menjadi faktor penentu kepada pilihan. Sebagai kemudahan anda, berikut disenaraikan harga model-model kenderaan dari jenama kereta utama yang biasa digunakan di Malaysia.

Senarai Harga Terkini Kenderaan Baru Di Malaysia 2016

Klik Jenama Kenderaan Berikut Untuk Carian Pantas :  
AUDI *  BMW *  CHEVROLET *  CITROEN *  FORD *  HONDA *  HYUNDAI *  INFINITI *  ISUZU *  JAGUAR *  KIA *  LAND ROVER *  LEXUS *  MAZDA *  MERCEDES BENZ *  MINI COOPER *  MITSUBISHI *  NISSAN *  PERODUA *  PEUGEOT *  PROTON *  RENAULT *  SUBARU *  SUZUKI *  TOYOTA *  VOLKSWAGEN *  VOLVO



1. AUDI
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan AUDI baru tahun 2016 (Audi A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7, TT dan R8). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.audi.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Audi Baru Di Malaysia



2. BMW
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan BMW baru tahun 2016 (BMW 1 Series, 2 Series, 3 Series, 4 Series, 5 Series, 6 Series, 7 Series, X1, X3, X4, X5, X6, Z4 dan i8). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.bmw.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan BMW Baru Di Malaysia

Harga model BMW setelah potongan harga - Status EEV
Senarai Harga Terkini Kenderaan BMW Baru Di Malaysia

3. CHEVROLET
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan CHEVROLET baru tahun 2016 (Chevrolet Sonic, Malibu, Cruze, Orlando, Captiva dan Colorado). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.chevrolet.com
Senarai Harga Terkini Kenderaan Chevrolet Baru Di Malaysia

4. CITROEN
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan CITROEN baru tahun 2016 (Citroen DS3, DS4, DS5 dan Grand C4 Picasso). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.citroen.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Citroen Baru Di Malaysia

5. FORD
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan FORD baru tahun 2016 (Ford Fiesta, EcoSport, Focus, Mondeo, Kuga, S-MAX, Ranger dan Everest). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: https://www.ford.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Ford Baru Di Malaysia

6. HONDA
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan HONDA baru tahun 2016 (Honda Jazz, City, Civic, Accord, HR-V, CR-V, Stream, Odyssey dan CR-Z). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.honda.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Honda Baru Di Malaysia

7. HYUNDAI
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan HYUNDAI baru tahun 2016 (Hyundai i10, Elantra, i30, i40, Sonata, Genesis, Tucson, Santa Fe, Grand Starex dan Veloster). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.hyundai.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Hyundai Baru Di Malaysia

8. INFINITI
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan INFINITI baru tahun 2016 (Infiniti Q50, Q60, Q70, QX50, QX70 dan QX80). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.infiniti.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Infiniti Baru Di Malaysia


9. ISUZU
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan ISUZU baru tahun 2016 (Isuzu D-MAX dan MU-X). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.isuzu.net.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Isuzu Baru Di Malaysia

10. JAGUAR
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan JAGUAR baru tahun 2016 (Jaguar XF, XFR, XJ dan XKR). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.jaguar.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Jaguar Baru Di Malaysia

11. KIA
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan KIA baru tahun 2016 (Kia Picanto, Rio, K3 Cerato, K5 Optima, Sportage, Sorento dan Pregio). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.nazakia.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Kia Baru Di Malaysia

12. LAND ROVER
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan LAND ROVER baru tahun 2016 (Land Rover Defender, Freelander, Discovery 4, Range Rover Evoque, Range Rover Sport dan Range Rover). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.landrover.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Land Rover Baru Di Malaysia

13. LEXUS
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan LEXUS baru tahun 2016 (Lexus CT200h, IS RC, RC F, ES, GS, LS NX dan RX). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.lexus.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Lexus Baru Di Malaysia

14. MAZDA
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan MAZDA baru tahun 2016 (Mazda 2, Mazda 3, Mazda 5, Mazda 6, Mazda 8, CX-5,CX-9, Biante dan BT-50). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.mazda.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Mazda Baru Di Malaysia

15. MERCEDES BENZ
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan MERCEDES BENZ baru tahun 2016 (Mercedes-Benz A-Class, B-Class, C-Class, CLA-Class, GLA-Class, E-Class, S-Class, M-Class, G-Class, R-Class, SL-Class, CLS-Class, SLK-Class, AMG GT dan SLS AMG). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.mercedes-benz.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Mercedes Benz Baru Di Malaysia
Senarai Harga Terkini Kenderaan Mercedes Benz Baru Di Malaysia

16. MINI COOPER
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan MINI COOPER baru tahun 2016 (Mini Cooper 3 Door, 5 Door, Clubman, Coupe, Countryman dan Paceman). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.mini.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Mini Cooper Baru Di Malaysia

17. MITSUBISHI
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan MITSUBISHI baru tahun 2016 (Mitsubishi Mirage, Attrage, Lancer, ASX, Pajero dan Triton). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: mitsubishi-motors.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Mitsubishi Baru Di Malaysia

18. NISSAN
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan NISSAN baru tahun 2016 (Nissan Almera, Latio, Sylphy, Leaf, Teana, X-Gear, Grand Livina, Serena S-Hybrid, X-Trail, Murano, Elgrand, Navara dan 370Z). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.nissan.com.my
harga terkini bagi setiap variant kenderaan NISSAN baru tahun 2016
Harga jualan bagi Model Nissan berikut pula masih kekal
harga terkini bagi setiap variant kenderaan NISSAN baru tahun 2016

19. PERODUA
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan PERODUA baru tahun 2016 (Perodua Axia, Myvi, Alza dan Viva). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.perodua.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Perodua Baru Di Malaysia

20. PEUGEOT
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan PEUGEOT baru tahun 2016 (Peugeot 208, 308, 408, 508, 2008, 3008, 5008 dan RCZ). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.peugeot.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Peugeot Baru Di Malaysia

21. PROTON
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan PROTON baru tahun 2016 (Proton Saga, Iriz, Satria Neo, Persona, Preve, Suprima S, Inspira dan Exora). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.proton-edar.com.my

Sila ke laman berikut jika paparan di atas tidak muncul: 

22. RENAULT
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan RENAULT baru tahun 2016 (Renault Fluence, Koleos, Clio RS dan Megane RS). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.renault.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Renault Baru Di Malaysia

23. SUBARU
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan SUBARU baru tahun 2016 (Subaru WRX, Legacy, Outback, XV, Forester dan BRZ). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.subaru.asia/my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Subaru Baru Di Malaysia

24. SUZUKI
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan SUZUKI baru tahun 2016 (Suzuki Alto, Swift, SX4, S-Cross, Kizashi, Jimny dan Grand Vitara). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.suzuki.net.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Suzuki Baru Di Malaysia

25. TOYOTA
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan TOYOTA baru tahun 2016 (Toyota Vios, Corolla Altis, Camry, Avanza, Innova, Previa, Alphard, Rush, Fortuner, Hilux, 86, Hiace dan Prius). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.toyota.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Toyota Baru Di Malaysia

26. VOLKSWAGEN
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan VOLKSWAGEN baru tahun 2016 (Volkswagen Polo, Jetta, Golf, Touareg, Beetle, Scirocco, Eos, Passat, Cross Touran, Tiguan dan Sharan). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.volkswagen.com.my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Volkswagen Baru Di Malaysia

27. VOLVO
Senarai harga terkini bagi setiap variant kenderaan VOLVO baru tahun 2016 (Volvo V40, S60, V60, S80, XC60 dan XC90). Untuk maklumat lebih terperinci termasuk variasi serta spesifikasi setiap variant, sila ke laman website: www.volvocars.com/my
Senarai Harga Terkini Kenderaan Volvo Baru Di Malaysia
Harga Baru beberapa model Volvo 2016 - Insentif EEV
Senarai Harga Terkini Kenderaan Volvo Baru Di Malaysia

Semoga panduan senarai harga kenderaan baru di Malaysia ini dapat menjadi rujukan dan perbandingan dalam membuat pilihan kenderaan yang terbaik dan termampu.

Dapatkan juga panduan lengkap penjagaan kereta di sini!

Perhatian!

Kesemua harga kenderaan yang tertera di atas bukanlah harga bersih di atas jalan raya (On The Road) dan tidak termasuk harga insuran, cukai jalan (road tax), GST (jika ada) dan lain-lain bergantung kepada terma dan syarat syarikat pengedar kenderaan tersebut. 

Semua harga tersebut juga tertakluk kepada pindaan pihak pengeluar tanpa sebarang notis. Anda digalakkan untuk berkunjung terus ke pusat jualan pengeluar yang sah untuk mendapatkan harga yang lebih tepat  dan terkini. 

Kemungkinan juga harga yang ditawarkan jauh lebih murah berikutan terdapatnya tawaran potongan harga istimewa bagi model-model tertentu pada masa-masa tertentu dan terhad! Tidak mustahil juga harganya lebih tinggi berikutan keadaan ekonomi semasa.

29 comments - "Harga Terkini Kereta Baru Di Malaysia 2016"

paridah delete icon 27/8/15

Assalam wah banyaknya senarai kereta yg boleh dipilih sesuai dgn keperluan n kemampuan...untungnya kalau dpt beli satu..

Waalaikumsalam...
Kalau nak beli...pilihlah yg bersesuaian dgn harga yang mampu. Semoga boleh dijadikan rujukan.

Hurmmmm...mampu tgk jer lah. Tak mampu nak beli.

Nao Mei delete icon 28/8/15

Dapat seketul bmw n isuzu tu uncle..hahaha..syukur sangat...
Tapi ingat nak beli umah je dulu..guna yang serba ada je....

ohsempapa delete icon 30/9/15

Mahalnya Alphard. Kereta idaman tu. Adoiyaiiii...

Kereta yang MV minat tu boleh beli sebiji rumah teres dah di kawasan elit...hohoi mahalnya

Cikgu Dah delete icon 1/12/15

AMAT BERMANFAAT BUAT SAYA...
SEDANG INTAI2 MODEL KERETA
BOLEH BUAT PERBANDINGAN HARGA
T.KASIH

Zool delete icon 18/12/15

Jangan hanya buat perbandingan harga, tetapi specifikasi ciri keselamatan, engine, gear box, disk brake, suspension dll.

Nur Fannun delete icon 31/12/15

wah perkongsian yang bagus..blh jd rjukn utk pilih keta ni..ada 2,3 jnis yg berkenan & hrga yg mampu milik

Semakin naik harga kereta kan, macam tak munasabah pun ada

Unknown delete icon 19/1/16

Dok ape arr.kite beli semue.

Dok ape arr.kite beli semue.

Bismillah. Nak mampu beli boleh je dengan usaha. tiada kejayaan tanpa usaha.
Contoh dengan simkad anda boleh buat duit masuk bulan2. Bisnes paling mudah modal kecil. Mungkin ini rezeki yang tuhan dah tentukan.
Fadd Roslan 0123751451

tak bercadang nak tukar kereta...pakailah mana yang boleh pakai hehe

Mana honda cup aku???

Smg bermanfaat..tq

senangla nk bezakn harga.bila la nk amik sebiji

Tanpa Nama delete icon 10/4/16

tgk bleh la x mampu beli,,,,

Tanpa Nama delete icon 19/4/16

Betul tu Saya sokong masa muda ni lah anda buat perkara yang berguna untuk masa hadapan. Kereta tu besok2 ada lagi keluaran terbaru klu rumah lama2 akan naik harga. Berfikirlah secara positif

mohon share info berguna ni tuan!

Di alu-alukan... Button share tersedia utk anda klik :)

Unknown delete icon 4/5/16

Tahniah!! sbb dpt listkn harga kereta dr pelbagai jenama.
memang ada hati nk beli kereta baru tp pikir banyak kali ni...
kereta yg saya suka tp harganya saya tak suka...
apa pun..terima kasih ye Mr. BM

sangat membantu.. sedang intai-intai kereta idman

Tanpa Nama delete icon 17/6/16

Klu mcm nie senanglh org bleh buat pilihan sndiri.

Eht Meth delete icon 1/7/16

Salam.. sape nak kereta harga rm 200k ke bawah. Modal hanya rm 85k. Ini serius bukan main main. Rentetan program my superbike. Dah 100 org dpt superbike idaman.. berminat bole pm sy.. offer d buka jun-dis 2016 sahaja..
Mr Deen
016 4416477

Tanpa Nama delete icon 11/7/16

Bila la hrga kereta nak turun?nampak gayanya mimpi saja la...haha

Dz Mz delete icon 28/7/16

Bagi cadangan bro.
Nak kereta import.
Downpayment 10k.
Ansuran dalam 600.
Jenis MPV.
Apa yg layak dan jadi family Car.

Ansuran dlm RM600 utk 9 tahun (dp:10K) hanya utk kereta atau MPV berharga 50K!
Nak MPV import pulak tu... Kena cari kat usedcar ler tuan...

Tanpa Nama delete icon 2/11/16

cherry bro..kalau tak pun buah ceri

Komen anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Blog BinMuhammad - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

p/s: Komen berserta link url aktif ( <a href=http://..... ) akan terus dianggap spam. Harap maklum

 
Copyright © 2015 BinMuhammad - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap