MAKLUMAN DAN PENAFIAN

Assalamualaikum wbt...

Blog BinMuhammad adalah blog bersifat santai dan peribadi bertujuan memberi sesuatu yang positif buat anda. Gambar dan video yang diambil dan digunakan adalah dari sumber sendiri, media sosial, forum, group, blog, website serta menggunakan enjin carian terpilih. Insyaallah... ianya gunakan untuk tujuan yang baik untuk manfaat bersama...

menyampaikan - mengingatkanKepada pemilik sumber berkenaan, diharap dapat mengizinkan kegunaan sumber berkenaan. Jika pemilik tidak membenarkan kegunaan sumber darinya, sila hantarkan emel kepada saya di khairi2nua@gmail.com beserta bukti hak milik peribadi atau intelek sumber tersebut bersama sebab yang munasabah.

InsyaAllah, http://dammahumnib.blogspot.com/ akan segera mengeluarkan sumber tersebut dari blog ini. 

Semua posting di blog adalah untuk bahan bacaan dan tontonan sahaja, tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada, setiap posting juga tidak berniat untuk mempengaruhi sesiapa.

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini juga merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan.

Sila buat rujukan serta gunakan pertimbangan dan kewarasan dalam membuat penilaian sebelum anda mengikut sebarang saranan dan panduan yang disiarkan dalam setiap posting.

Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Yang baik dijadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan. 

Kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengambil sumber dari blog ini, penulis berbesar hati mengizinkannya asalkan ianya digunakan untuk perkara yang baik. Namun begitu diharap dapatlah sekiranya memberi kredit/backlink ke blog ini : Blog BinMuhammad @ http://dammahumnib.blogspot.com/  - Sesungguhnya... Segalanya adalah hak milik Allah SWT... kita hanya meminjamnya seketika.

Harap Maaf jika terdapat entri yang berulang-ulang di dalam blog ini. Untuk makluman juga, setiap entri, post, isu, imej atau berita di blog ini tidak semestinya benar, kemungkinan ada kesalahan, kekhilafan, kekeliruan, penipuan, dan kesilapan yang tidak diketahui sama ada secara sedar atau tidak sedar.

Ianya hanyalah perkongsian dimana kesahihan atau tidak, ia bergantung diatas penilaian pembaca sendiri. Sila lakukan rujukan dari mereka yang lebih arif dalam bidangnya untuk mendapat kepastian.

think before you do

Yang buruk itu datangnya daripada insan lemah seperti penulis...Yang baik itu hanyalah dari Allah SWT.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawap diatas kerosakan,kemalangan, kerugian dan lain-lain musibah yang menimpa kepada sesiapa yang meniru perbuatan didalam artikel, gambar, video, iklan dan lain-lain didalam blog ini. Sila gunakan fikiran dan kewarasan sebelum bertindak.

Blog BinMuhammad juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komentar yang di utarakan melalui blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun pengomen dan tidak semestinya menggambarkan pendirian pemilik blog ini.

Segala risiko akibat dari komen yang disiarkan adalah menjadi tanggungjawab pengomen/pemilik akaun itu sendiri. Penulis akan cuba menapis sebarang komen yang tidak bersesuaian. Beretikalah ketika memberi sebarang komen. Sebarang komen dari Anonymous tidak dilayan... ianya dianggap spam.

Seandainya terjumpa posting lucah atau berbau lucah didalam blog ini, sesungguhnya itu adalah BUKAN posting dari penulis kerana Blog BinMuhammad adalah bebas dari sebarang bahan lucah!

Jika ada, Harap Maaf! Ianya mungkin telah di klik atau di posting dari pembaca/blogger lain, sebarang soalan lanjut, sila ajukan kepada pihak yang disyorkan didalam setiap post. Ingatlah...Berdosa memandang aurat yang bukan mahram bagi kita.

Harus di ingat juga, bahasa penulisan dalam blog ini adalah bukan bahasa penulisan Bahasa Melayu yang betul yang boleh dijadikan rujukan. Selamat berbelog dan bersantai bersama Blog BinMuhammad dan semoga anda mendapat sedikit manfaat darinya.... TERIMA KASIH bersama Blog BinMuhammad...

sampaikan walau sepotong ayat

Bin Muhammad
 
Copyright © 2015 BinMuhammad - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap