بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Salam buat semua sahabat dan pengunjung blog BinMuhammad. Syukur Alhamdulillah...dihari Jumaat penghulu segala hari ini dapat juga meluangkan sedikit masa untuk menulis di sini.

Adalah menjadi lumrah buat blogger separuh masa yang ada ketikanya terpaksa meninggalkan seketika berblogging tanpa mengemaskini blog dengan entri terbaru apabila komitmen di dunia realiti lebih penting dan perlu diutamakan.

Lumrah Blogger Menyepi Seketika Berblogging

Apabila kesibukan melanda...tidak dirasakan juga masa begitu pantas berlalu... Dah hampir sebulan tahun 2016 ini berlalu. Walaupun sibuk sesekali menjengah juga blog untuk melihat prestasi dan komen yang anda semua tinggalkan.

Terima kasih kepada yang sudi berkunjung dan meninggalkan komen. InsyaAllah... Jika keadaan kembali normal, anda semua akan dikunjung balas...


Murah Rezeki

Bersyukur juga sepanjang bulan Januari ini walaupun agak terlalu kurang update entri namun prestasi agak memberangsangkan. Bulan ini juga menyaksikan peningkatan dalam perolehan blog melalui iklan walaupun ada diantaranya sekadar untuk melihat prestasi dan cubaan untuk membuat review.

Berikut antara caption untuk tatapan anda... nilai dalam USD

Pendapatan iklan Mobicow - Jan 2016
Pendapatan iklan Mobicow - Jan 2016. 
Review dan Apply Mobicow di sini: Review Mobicow

Pendapatan iklan Bidvertiser - Jan 2016
Pendapatan iklan Bidvertiser - Jan 2016. 
Review dan Apply Bidvertiser di sini: Review Bidvertiser

Pendapatan iklan RevenueHits - Jan 201
Pendapatan iklan RevenueHits - Jan 2016. 
Review dan Apply RevenueHits di sini: Review RevenueHits

Mohon Google Adsense

Blog ini juga dalam proses permohonan untuk mendapatkan iklan Google Adsense berikutan sudah layak memohon apabila sudah berusia 6 bulan. Tak terasa...dah 6 bulan usia blog ini rupanya...huhu.

Semoga lulus dalam permohonan kali pertama ini. Ramai yang kata memohon Adsense ini agak sukar dan cerewet namun kata mereka perolehannya agak lumayan! Betul ke? Nanti bila dah dapat, bolehlah lihat dan rasai sendiri...

Permohonan Adsense
Permohonan Adsense dalam proses review


Sampai di sini sahaja... Coretan ringkas buat mengubat rindu untuk menulis di blog. Belum ada idea dan info menarik untuk dikongsikan. Salam manis...

p/s: Terima kasih Kak Paridah yang sudi bertanya khabar melalui email kerana dah lama blog ini menyepi...

11 comments - "Lumrah Blogger Menyepi Seketika Berblogging"

lama tak singgah sini

alhamdulillah...semoga dimurahkan lagi rezeki~

Diam ubi berisi syukur alhamdulillah....dahulukan yang utama kemudian baru selesaikan mana sewajarnya....amin...moga terus dimurahkan rezeki oleh Allah...

wah! banyaknya dpt income dari iklan!

Nao Mei delete icon 15:58

Penuh incomen sampingan...
Penuh tabungan awal tahun

Rasa blog Bm bleh lulus jet Google adsense..

Rasa blog Bm bleh lulus jet Google adsense..

Mrs. A delete icon 19:31

Betul tu ada kala blogger menyepi nak-nak yang part-time tu.

Tapi walaupun BM menyepi incomenya tetap masyuk ya... Alhamdulillah tahniah Mrs. A ucapkan.

ctfand delete icon 01:01

welcome back, tuan. mmg begitulah lumrahnya, kan.. saya pun "baru melalui" fasa itu.. :)

Banyak income mobicow BM..:)

Salam BM, saya juga lama dah menyepi, tak sangka BM dah up blog baru, baru tau hari ni... Apa2 pun harap semuanya berjalan lancar. Go BM!!

Komen anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Blog BinMuhammad - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

p/s: Komen berserta link url aktif ( <a href=http://..... ) akan terus dianggap spam. Harap maklum

 
Copyright © 2015 BinMuhammad - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap