بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cara Mudah Download Video YouTube Dan Tanpa Perlu Software: YouTube merupakan salah satu media sosial perkongsian video yang paling popular di dunia. Sesiapa sahaja boleh memuat naik (upload) sebarang video ke YouTube dengan mudah.

Mungkin bagi mereka yang gemar menonton YouTube, pasti ada yang berminat untuk menyimpan video tersebut sebagai koleksi. Maka di sini dikongsikan cara mudah untuk memuat turun (download) video di YouTube tanpa memerlukan sebarang sofware.

Ini bermakna anda boleh download video YouTube di mana-mana komputer tanpa sebarang masalah.

Cara Download Video YouTube Tanpa Software

Cara Download Video YouTube

Berikut adalah cara mudah untuk download video di YouTube tanpa memerlukan sebarang software. Anda hanya perlu ikut 5 langkah berikut:

1. Pilih video yang anda ingin download di halaman YouTube
2. Setelah anda temui video pilihan, sila buka video tersebut dan salin URL video YouTube yang terdapat pada address bar di web browser anda.

Cara Download Video YouTube Tanpa Software

3. Buka halaman web berikut: http://en.savefrom.net/
4. Letakkan salinan URL video YouTube tadi dan klik simbol "play"


Cara Download Video YouTube Tanpa Software

5. Kemudian pilih format (saiz) untuk download dan secara automatik ianya akan di download terus ke komputer anda.

Cara Download Video YouTube Tanpa Software
Cara Shortcut
Ada cara lebih mudah atau "shortcut" untuk ke halaman web savefrom.net ini. Caranya seperti berikut:

Setelah anda temui video pilihan, sila buka video tersebut dan anda hanya perlu meletakkan kod 'ss' sebelum perkataan youtube.com/ pada URL di address bar di web browser anda dan klik [ENTER]. Anda secara automatik akan terus ke halaman web: http://en.savefrom.net/

Cara Download Video YouTube Tanpa Software

Begitu mudah sekali cara untuk memuat turun (download) sebarang video di Youtube. Cubalah...

Jana Pendapatan Melalui YouTube

Dengan adanya kemudahan inilah, semakin ramai yang mengambil peluang keemasan untuk menjana pendapatan melalui video YouTube.

Video-video pilihan yang menarik serta mampu menjadi viral atau tontonan ramai yang telah di muat turun (download) ini kemudiannya di muat naik (upload) semula melalui akaun lain tanpa perlu kebenaran atau meletakkan sebarang kredit.

Bayangkanlah, jika video yang di muat naik (upload) semula di YouTube tersebut berjaya menjana tontonan (views) sehingga berjuta-juta! Sudah tentu iklan yang anda letak di video tersebut menjana pendapatan yang lumayan!

Namun awas! Tidak semua video boleh anda muat naik (upload) sesuaka hati kerana ada diantaranya punya lesen hak cipta! Selalunya yang mempunyai hak cipta ini akan meletakkan nama mereka atau syarikat pada video yang diterbitkan.

Jika anda dapat dikesan dan tertangkap kerana memuat naik video yang mempunyai lesen hak cipta ini, mungkin anda akan di dakwa dan di saman kerana menggunakan bahan tersebut tanpa kebenaran.

8 comments - "Cara Download Video YouTube Tanpa Software"

paridah delete icon 17:24

ASSALAM KADANG KONGSI JUGA VIDEO YOU TUBE KAT BLOG TAPI XPERNAH DOWNLOAD LAGI...TKSH PERKONGSIANNYA.

Saya ni suka gambar pegun ja BM, apapun bagus jg panduan kepada ramai peminat utube atau vedio

Saya pun selalu download video dari youtube tapi tak tahu la sejak akhir-akhir ni, seolah talian internet di malaysia macam semakin perlahan dan teruk.

Nao Mei delete icon 14:04

menarik juga nie..cik akak bolehlah belajar guna tutorial simple uncle nie

sy mmg pendownload tegar youtube jg guna cara ni... senang kan... :)

Wahh mudah cara mcm ni... download movie best ni. Thanks sharing BM... :)

Tanpa Nama delete icon 20:44

Jikalau di halaman selain youtube, boleh download

Belum pernah cuba... Anda cubalah... Nanti bagitau keputusannya... :)

Komen anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Blog BinMuhammad - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

p/s: Komen berserta link url aktif ( <a href=http://..... ) akan terus dianggap spam. Harap maklum

 
Copyright © 2015 BinMuhammad - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap